sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Steviasta uusi suosikkikasvi

Törmään jatkuvasti steviaan. Sitä on lisätty mehuihin, jogurtteihin, limsoihin jne. Mikä tuo stevia on?
Stevia on  kasvi, jonka lehdet ovat huippumakeita. Tuotteet ovat hyvän makuisia eivätkä niin makeita kuin sokerilla maustetut.

Wikipedian luonnehdinta:
Stevia on kasvisuku, johon kuuluu noin 240 kasvia. Yksi niistä on Stevia rebaudiana, josta saadaan makeutusaine steviaa. Suku on nimetty espanjalaisen kasvitieteilijän Pedro Jaime Esteven mukaan.

Kasvatin viime kesänä steviaa, jonka taimet ostin myöhemmin kesällä poistomyynnistä. Syksyllä otin lehdet talteen ja kuivasin ne makeuttajaksi. Alla olevassa kuvassa on steviani viime kesältä.
Minulla oli kokeilukäytössä myös steviajauhetta, jota saa ostaa kaupasta. Jauhe toimi hyvin sokerin tilalla.




 Viikonloppuna maistelemiani stevia-tuotteita, jotka maistuivat hyvältä:




Lisälukemista:

Euroopan steviayhdistys.

Supermakea stevia korvaa sokerin

Kasvata itse ihmesteviaa

Luonnon oma makeutusaine: Stevia


3 kommenttia:

  1. Kasvatin viime kesänä paljon steviaa ja kuivasin. Laiton esim. viiliin ja tietysti liikaa, on paljon makeampi kuin sokeri. Mitä jos koittaisi puolukan sekaan, pitää kokeilla. Terveellisempää kai kun sokeri jos on diabetes, mutta sisältääköhän paljon K-vitamiinia, jos niin en voi käyttää, ei sovi marevanpotilaalle.

    VastaaPoista
  2. Täytyykin Tiina selvittää, miten paljon steviassa on K-vitamiinia.

    VastaaPoista