torstai 21. elokuuta 2014

Kesä kukkien kuluupiKesä on jälleen kallistunut syksyä kohti. Levitin syyslannoitteen puutarhakasveille sopivasti juuri ennen sateita. Tänä kesänä haasteena oli kesäkuun kylmyys ja sateet, heinäkuun kuivuus ja helle ja nyt taas sateet. Kukat kasvattivat pitkät varret, jotka helteellä kaatuivat pitkin maata. Onneksi heinäkuun lämpö sai kukat kukkimaan. Tänä kesänä ensimmäistä kertaa puutarhaani vaelsi kotiloetanat. Olen laittanut niitä suolaveteen. Etanat syövät hetkessä kukkien lehdet ja varret.
Tänä kesänä kiinnostuin ruusuista ja kärhöistä, joita nyt on puutarhassani useampia. Mielenkiinnolla seuraan selviävätkö talven yli.Kukat houkuttelevat hyönteisiä ja somistavat kauneudellaan. Hede on kukkivan kasvin lehtimäinen osa. Kukka muodostuu verholehdistä, terälehdistä, hedelehdistä ja emilehdistä (Lähde: wikipedia).

Nautitaan vielä elokuun kukkaloistosta. Sinipallo-ohdakkeet, ruusut, nauhukset, rantakukat, tädykkeet ja syysleimut kukkivat paraikaa. Mehitähdet aloittelevat ja alppikärhö kukkii jo toista kertaa. Kompostin viereen oli ilmestynyt iso nauhus, ilmeisesti olen sen joskus istuttanut en vain muista.Sivuilla olevat kuvat omistaa Heli Veripää, ellei toisin mainita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti